ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

24/06/2022

ΝΕΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΤΟΥΣ 2021 ΘΕΑΤΡΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΚΗΝΩΝ, ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΩΝ, ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ
(Διορθωτικές Δηλώσεις - τελευταία ευκαιρία)

Το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα είναι διαθέσιμο, από 27/6/2022 έως και 29/6/2022, για τις επιχειρήσεις θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων και χώρων παραστάσεων καθώς και κινηματογράφων και διανομέων κινηματογραφικών ταινιών, οι οποίες έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις υπαγωγής στην οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων του Πολιτισμού για το έτος 2021 [σύμφωνα με την αριθμ. 107422/24-12-2021 κοινή υπουργική απόφαση «Ενίσχυση επιχειρήσεων θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων, χώρων παραστάσεων και επιχειρήσεων κινηματογράφων και διανομέων κινηματογραφικών ταινιών, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών του CΟVID– 19, για το έτος 2021» (Β΄6231), όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ. 21534/4-3-2022 (Β΄1013) όμοιά της] και οι οποίες έχουν ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ, προκειμένου, εφόσον το επιθυμούν, να προβούν σε ορθή επανάληψη της αίτησης/υπεύθυνης δήλωσής τους, λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους απόρριψης της αρχικής τους δήλωσης.
Επίσης, είναι δυνατή η ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ αιτήσεων που βρίσκονται σε κατάσταση «Υποβληθείσα».
Στην ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της αίτησης/υπεύθυνης δήλωσης, επισυνάπτονται εκ νέου ΟΛΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σημειώνουμε, ότι οι επιχειρήσεις που αιτούνται να λάβουν την οικονομική ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, υποβάλλουν επικαιροποιημένο ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας (εκδοθέν από 1/5/2022 και εντεύθεν) επιλέγοντας «Υποβολή Συνοδευτικών Εγγράφων Πολιτισμού».


Σε περίπτωση που ως λόγος απόρριψης αναφέρεται η μη υποβολή συμπληρωματικής αίτησης/υπεύθυνης δήλωσης (αναφορικά με το πλαίσιο υπαγωγής), οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν το ειδικό έντυπο «Αίτηση/ δήλωση υπαγωγής επιχείρησης στο Προσωρινό Πλαίσιο ή στον Καν. (ΕΕ)1407/2013 (De minimis)» εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, προκειμένου να εξεταστεί η υπαγωγή τους στην οικονομική τους ενίσχυση. Επιπρόσθετα, οι ανωτέρω επιχειρήσεις, μπορούν να προβούν σε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ των αιτήσεων τους, κατά τα ανωτέρω, σε περίπτωση που επιθυμούν να διορθώσουν τυχόν στοιχεία αυτών.
Σε κάθε περίπτωση η παρούσα δεύτερη και τελευταία ευκαιρία ορθών επαναλήψεων δίδεται ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε όσους έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις υπαγωγής στην οικονομική ενίσχυση , ενώ αποκλείονται τυχόν νέες αιτήσεις.

Σημαντικά
Φάκελοι Αρχειοθέτησης
ESPA

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

YP
DIGITAL
EU